OBAVIJEST  UMIROVLJENICIMA

U Proračunu Općine Bistra za 2019. godinu osigurana su sredstva za isplatu jednokratnih novčanih pomoći umirovljenicima povodom blagdana Uskrsa „uskrsnica“ ).

Pozivaju se umirovljenici s prebivalištem na području Općine Bistra i čija ukupna mirovina ( tuzemna i inozemna ) sa svim dodacima ne prelazi iznos od 2.500,00 kuna da podignu svoje uskrsnice u iznosu od 150,00 kuna koje će se dijeliti u prostorijama udruga građana u Kulturnom centru Bistra u Poljanici Bistranskoj, Bistranska 98,  prema sljedećem rasporedu:

  1. Poljanica Bistranska i Novaki Bistranski

 

  1. Gornja Bistra i Oborovo Bistransko

 

  1. Donja Bistra i Bukovje Bistransko

 

Umirovljenicima će se uskrsnica isplatiti temeljem dostavljenog Ispisa korisnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Središnje službe Zagreb.

Umirovljenici trebaju obvezno ponijeti sa sobom važeću osobnu iskaznicu, zadnji odrezak o isplati mirovine ili drugi pisani dokument o isplaćenoj mirovini ( ispis iz banke ) te podatak o osobnom identifikacijskom broju (OIB).

 

Korisnici pomoći dobrovoljno daju podatke u svrhu ostvarivanja jednokratne novčane pomoći povodom Uskrsa. Isti će se obrađivati samo u svrhu u koju su prikupljeni te se u druge svrhe neće koristiti. U slučaju uskrate bilo kojeg podatka potrebnog za ostvarivanje novčane pomoći, isplata se neće izvršiti.

 

Nakon 17.04.2019.g. uskrsnice se više neće isplaćivati.

 

                                                                                                                                                  Općinski načelnik                                                                                                                                                       Krešimir Gulić,v.r.

Skip to content