Održan sastanak Kulturnog vijeća Općine Bistra

U prostorijama Općine ovoga ponedjeljka održan je sastanak Kulturnog vijeća Općine Bistra, u čijem su radu sudjelovali i predstavnici bistranskih udruga u kulturi.
Tema sastanka bilo je financiranje javnih potreba u kulturi za dolazeću 2024. godinu, s naglaskom na prošlogodišnje promjene zakonske regulative vezano uz ovu problematiku.
Naime, nastalim promjenama sada je moguće financiranje ovih potreba isključivo putem prijave programa i planova na natječaje, dok više ne postoje mogućnosti za dodjelu tzv. anticipiranih sredstava.
Osim ovih novina, udruge su upućene i na mogućnosti korištenja sredstava iz drugih izvora, kao što su npr. županijski natječaji i natječaji ministarstava, kao i gospodarskih subjekata.
Sve udruge ujedno su upoznate kako je rok za predaju prijava na općinski natječaj za financiranje potreba u kulturi za sljedeću godinu upravo pri kraju, odnosno da istječe 31. listopada.
Sastanak je iskorišten i za najavu skorašnjeg otvaranja Ekomuzeja Bistra, u čiji program se planiraju uključiti sve bistranske udruge. Također, naglašena je i ideja da Ekomuzej postane kućom udruga u kulturi, odnosno da svaka od udruga u kulturi osmisli aktivnosti i načine vlastitog djelovanja u Ekomuzeju.

Skip to content