Održani 17. Dani Bistre i 5. Bistranska čušpajzijada

Kamenolom u Gornjoj Bistri prošli vikend bio je mjestom okupljanja brojne publike, kazalištaraca, kuharskih znalaca u spravljanju čušpajza te udruga, glazbenih sastava i zborova, koji su svojim trodnevnim događanjima ispunili ovogodišnje Dane Bistre.
Odlično vrijeme išlo je na ruku organizatorima i posjetiteljima pa su tri dana protekla u trenu, programi i izvođači su se izmijenjivali velikom brzinom, baš kao što je ubrzo nestalo i bogate ponude gastro delicija.
Manifestacija je počela kazališnom predstavom „Šund naš svagdašnji“ u izvođenju Adam scene, da bi drugog dana bilo glavno događanje – kuhanje raznovrsnih čušpajza, za vrijeme kojih su održane i utrke u trčanju, sajamske ponude OPG-ova i sajam mogućnosti kojim se predstavilo više bistranskih udruga. Kao i uvijek, dan je bio ispunjen svirkom tamburaša, a glazbom i koncertima Učiteljica i Tarapana Banda je zaključen drugi dan manifestacije.
U nedjelju, zadnjeg dana događanja, u organizaciji vrtića i knjižnice održane su igre i radionice za najmlađe, da bi se program zaključio večernjim koncertom, u kojem su sudjelovale brojne udruge iz Bistre i okolice, uz odlično sastavljen program od strane bistranskog KUD-a.
Po spuštanju zastora na još jedne Dane Bistre publika je zadovoljno krenula svojim kućama, dok su se organizatori već sutradan prihvatili poslova pripreme novih Dana Bistre.
Osim riječju, dio ugođaja proteklog vikenda prenosimo i fotoreportažom.

Skip to content