Općinsko vijeće – održali sjednicu pa na ljetnu stanku

Bistranski vijećnici jučer su održali svoju posljednju sjednicu prije odlaska na ljetni odmor, koja je sadržavala samo dvije točke dnevnog reda čiji prijedlozi odluka su i ovoga puta bili doneseni jednoglasno.

Prije rada na sadržajima dnevnog reda održan je aktualni sat, na kojem su vijećnici postavili više pitanja vezanih uz brojna bistranska gradilišta, stavljajući naglasak na trajanje radova i njihovu upitnu kvalitetu.
Načelnik Danijel Drviš odgovorio je kako se svi moramo još malo strpjeti, budući se radovi na Aglomeraciji Zaprešić, odnosno na izgradnji kanalizacijskog sustava približavaju kraju, kao i radovi na sanaciji prometnica od šteta nastalih uslijed potresa te izvođenja radova vezanih uz Aglomeraciju.
Osim toga, bilo je riječi i o stanju pojedinih prometnica i mostova te i potrebi hitne sanacije Sljemenske ceste, odnosno uklanjanja posljedica nedavnih vjetroizvala.
U sklopu aktualnog sata vijećnik Robert Brezec upoznao je Vijeće kako više ne obnaša funkciju predsjednika NK Bistre, zahvaljujući se pritom općinskom čelništvu i vijećnicima na pomoći kroz proteklih osam godina. Isto tako sve njih pozvao je i nadalje na takvu ili još bolju pomoć, naglasivši kako se radi o najbrojnijoj bistranskoj udruzi.

Pod prvom točkom dnevnog reda usvojena je Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja „odvojak Ulice Ante Kovačića“. Do toga je došlo uslijed nastalih problema tumačenja i primjene istog od strane županijskog ureda za graditeljstvo, čime je sama Odluka postala bespredmetnom, uz napomenu načelnika Drviša kako izradu UPU-a nije platila Općina Bistra.
Druga točka odnosila se na Izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu, čije novine su zabrana držanja spremnika za otpad izvan dvorišta ili na javnim površinama, dok se zabrana spaljivanja otpada biljnog porijekla proširila i na spaljivanje ostalog komunalnog otpada.

Skip to content