Ovoga tjedna bistranski vijećnici održali su svoju novu sjednicu, koja je, uobičajeno, započela aktualnim satom i izvješćem načelnika Krešimira Gulića, o izvršenim i planiranim aktivnostima.

Na ovom planu Bistru očekuju skorašnji radovi na daljnjem uređivanju dijelova Stubičke i Potočne ulice, izgradnja nogostupa u Donjoj Bistri, na potezu od zgrade negdašnje općinske uprave prema benzinskoj postaji te Bistranske ulice, na dionici od Gornje Bistre do općinske granice s Jakovljem, u smjeru Kraljevog Vrha, a što su samo neke od nadolazećih aktivnosti.

Nadalje, vijećnici su upoznati sa statusom projekata, koji se pripremaju za kandidiranje na fondove Europske unije. Za projekt uređenja ulice Peščenka već je ishođena građevinska dozvola, dok se privodi kraju izrada dokumentacije za projekte sportske dvorane, proširivanja groblja i izgradnje aneksa dječjeg vrtića.

A, na planu financijskih odluka vijećnici su usvojili Godišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2015. godinu, te usvojili prvi rebalans općinskog proračuna za 2016. godinu.