Općinsko vijeće – održana 24. sjednica

Bistranski vijećnici svoju su novu sjednicu održali u četvrtak, koja je protekla, baš kao i većina prijašnjih, u znaku usvajanja jednoglasnih odluka.
Od važnijih upita na aktualnom satu izdvajamo upite o dovršetku radova u Podgorskoj ulici, stanju Bistranske na potezu od raskrižja Podgorske i Bistranske do Coha, o rješavanju problema opasnosti raskrižja Sportske i Gajeve s Bistranskom ulicom te pitanje vezano uz pse lutalice, koje upite su postavili Nino Vrban, Siniša Lešnjak, Robert Brezec i Perica Novosel.
Odgovarajući na upite načelnik Danije Drviš je upoznao vijećnike kako su iz opravdanih razloga bili produženi rokovi za dovršetak radova te da su isti još uvijek u skladu s novim rokovima, odnosno da se uskoro očekuju njihov završetak i tehnički pregled. Također je naglasio kako će ukupni radovi biti jeftiniji od planiranog, budući je asfaltaciju ulice i iscrtavanje horizontalne siganlizacije na sebe preuzela Županijska uprava za ceste.
Nadalje, ŽUC je upoznat sa stanjem Bistranske ceste u smjeru Coha te je na istoj planirana sanacija na potezu od škole u Poljanici do škole u Gornjoj Bistri, kao i Krapinske ulice u smjeru Pojatna.
Za promet opasno raskrižje kod nogometnog igrališta riješit će se skorašnjim postavljanjem semafora, dok je za rješavanje problematike pasa lutalica naglašena potreba žurne prijave takvih slučajeva komunalnom redaru, koji će potom postupiti sukladno zakonskoj proceduri.

Nakon aktualnog sata načelnik Drviš upoznao je vijećnike s temama o kojima nije bilo upita pa su isti informirani o skorašnjem završetku radova na Ekomuzeju Bistra, kao i o novom dječjem vrtiću za koji je prikupljena sva potrebna dokumentacija te se uskoro očekuje javna nabava za odabir izvođača radova.
Vezano uz prometnice, načelnik Drviš je istaknuo provedenu obnovu uspornika prometa i horizontalne signalizacije (zebri) te postavljanja nekoliko novih, kako bi se dodatno povećala sigurnost u prometu. Isto tako, prenio je informacije o radovima na proširenju groblja, investiciji od 150 tisuća eura, kao i o radovima Komunalnog gospodarstva Bistra na popravku rubnjaka na bistranskim pješačkim stazama. Od ostalih tema izdvajamo usvajanje drugog općinskog rebalansa za tekuću godinu, što se uobičajeno provodi krajem godine, promjene u sastavu Općinskog vijeća, gdje dogovorom umjesto Zvonimira Cara i Lucije Benčić u Općinsko vijeće ulaze Branka Jedvaj i Mihael Karačić te donošenje Odluke o davanju suglasnosti za dugoročno zaduživanje Komunalnom gospodarstvu Bistra, vezano uz potrebu nabave novog radnog stroja.

Skip to content