Općinsko vijeće – održana 28. sjednica

Bistranski vijećnici jučer su održali svoju prvu ovogodišnju sjednicu, koja je protekla u znaku donošenja više odluka tehničke prirode pa je kao takva brzo privedena kraju, uz donošenje jednoglasnih odluka po svim točkama dnevnog reda.

Kao i obično sjednica je počela aktualnim satom na kojem je postavljeno pitanje digitalizacije groblja, odnosno grobnih mjesta, na koje je načelnik Danije Drviš odgovorio kako su sva grobna mjesta već popisana ali je isto u dugoročnom planu, obzirom da je upravo u tijeku proširenje groblja.
Osim toga, načelnik Drviš informirao je vijećnike kako je javna nabava za izgradnju područnog vrtića Kapljica privedena kraju i kako je na istu pristiglo 6 ponuda te se uskoro očekuje odabir najpovoljnije ponude, a potom u ožujku i početak gradnje.

Na ovoj sjednici došlo je do nove promjene u sastavu Općinskog vijeća, kojom je Mario Zajec svoje mjesto vijećnika iz redova SDP-a prepustio Kreši Grgacu.

Od ostalih tema izdvajamo usvajanje Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja za područje između Ulice Vladimira Nazora i Ulice Ante Kovačića, zahvaljujući kojoj će se na tom prostoru umjesto dosadašnjih 40-ak stambenih objekata moći napraviti njih 100-tinjak.

Skip to content