Nakon pet održanih sjednica u elektronskom obliku, održanih na daljinu uslijed opasnosti od koronavirusa, bistranski vijećnici jučer su se okupili u Kulturnom centru Bistra, gdje su donijeli više važnih odluka.
Od istih izdvajamo usvajanje II. izmjena i dopuna Proračuna Općine Bistra za 2020. godinu, do kojih je velikim dijelom došlo zbog negativnih posljedica vezanih uz pandemiju koronavirusa te zbog velikog povećanje troškova javnog prijevoza u iznosu od čak 86%, što je umnogome utjecalo na smanjivanje prihodovne strane općinskog proračuna. Dio tih problema nastojat će se kompenzirati prodajom zemljišta u vlasništvu Općine Bistra, za što je donesena i odluka o raspisivanju javnog natječaja, a riječ je o zemljištu u Gospodarskoj zoni Bistra, dok će na smanjivanje rahodovne strane utjecati smanjena sredstava za rad udruga, otkazivanje Dana Bistre, neisplata uskrsnica te druge mjere štednje.

Nadalje, vijećnici su prihvatili izmjenu i dopunu Odluke o organizaciji i načinu financiranja Programa produženog boravka u Osnovnoj školi Bistra, čime su ostvareni uvjeti za uvođenje produženog boravka i za polaznike drugog razreda, što će započeti od sljedeće školske godine.

Načelnik Stožera civilne zaštite Danijel Drviš informirao je vijećnike o ukupnom radu Stožera kroz protekle mjesece, čiji rad je ocijenjen uspješnim, što je u konačnici rezultiralo sa samo šestero oboljelih na području Bistre.

Kao i obično, najviše pozornosti je izazvalo izvješće načelnika Krešimira Gulića o izvršenim i planiranim aktivnostima u proteklom razdoblju, iz kojeg izdvajamo dovršetak radova na proširenju te energetskoj obnovi zgrade dječjeg vrtića, potpisivanje ugovora za izgradnju Reciklažnog dvorišta u vrijednosti 4,4 milijuna kuna, potpisivanje ugovora za projekt Zaželi u vrijednosti  1 milijun kuna a kojim će se omogućiti jednogodišnje zapošljavanje 10 žena na poslovima brige o starijim i nemoćnim osobama te informacije o projektima u pripremi; izgradnja zelenog paviljona, sportske dvorane pri Sportskom centru, uređenje sportskih objekata, uređenje Ekomuzeja, mikročipiranje i sterilizacija pasa i dr.
Osim toga načelnik Gulić upoznao je vijećnike o ostvarenim uštedama na javnoj rasvjeti, koje iznose čak 67% mjesečno, uz najavu skorašnjih radova na uređivanju Stubičke ulice na dijelovima prema Bukovju te Jakovlju, uređivanje Podgorske ulice te o daljnjoj asfaltaciji bistranskih ulica.