OŠ Bistra – pobjednik Državnog prvenstva u mini nogometu

Iz Vinkovaca, s Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda, 1. lipnja stigao je odlični rezultat, kojeg je ostvarila ženska selekcija bistranskih osnovnoškolki u mini nogometu.
U završnici ovogodišnjeg prvenstva susrele su se četiri najbolje hrvatske školske momčadi, u kojima je Bistra uvjerljivo slavila u obje utakmice. U polufinalu Bistranke su pobijedile vršnjakinje iz Klisa, s uvjerljivih 3 : 0 uz dva gola Lane Vodopije i jedan Laure Trlin.
Finalni ogled također je završio u znaku bistranskih nogometašica, koje su bile bolje od Virovitice rezultatom 2 : 0, golovima Lane Vodopije i Ane Babić.
Uz velike čestitke osvajačicama zlatnih medalja i titule državnih prvakinja, kao i njihovom voditelju Oliveru Faberu, vrijedno priznanje dobili su i roditelji bistranskih nogometašica, koji su, baš kao i njihova djeca, odlično predstavili Bistru vinkovačkoj ali i široj hrvatskoj sportskoj javnosti.
Naime, na ovom natjecanju je po prvi puta uveden fair play karton u školskom sportu, koji se dodijeljuje kao posebno priznanje za sportske činove u sportu, a čiji prvijenac su dobili Bistrani za primjereno i neumorno navijanje za svoju momčad, ali i za veliku i nesebičnu podršku svim ekipama prvenstva. Dodjelom fair play kartona bistranskim roditeljima su iskazane velike pohvale na podršci i dobrom primjeru ponašanja u sportu, u koje bi se trebali ugledati svi mladi sportaši i njihovi roditelji.
Rezimirajući na kraj ostvarene rezultate u Vinkovcima, što drugo reći nego – bravo za naše zlatne osnovnoškolke i bravo za njihove roditelje!


Skip to content