Parajedriličarstvo – izvanredni uspjesi hrvatskih pilota, među kojima i bistranskih letača Lane i Nikole Kumiša


Ove nedjelje u Radoboju je održano prvo kolo Hrvatske lige u paraglidingu, natjecanje Nubigena Open. Radi se o natjecanju u preciznom slijetanju, na kojem je sudjelovalo 40 pilota iz Hrvatske i regije, uključujući pilote iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

U zahtjevnim uvjetima, natjecatelji su odletjeli ukupno četiri serije s brda Malogorski u Radoboju, s ukupno više od 160 polijetanja.

Među natjecateljima nastupilo je i dvoje pilota iz Bistre, Nikola Kumiša i Lana Kumiša. Lana Kumiša, kojoj je ovo bilo prvo natjecanje u preciznom slijetanju, pokazala je izvanrednu vještinu završivši na 22. mjestu u ukupnom poretku, dok je u kategoriji juniora zauzela odlično 4. mjesto.

Nikola Kumiša, iskusni pilot, osvojio je srebro, završivši na drugom mjestu u pojedinačnoj kategoriji, odmah iza jednog od najboljih svjetskih pilota Matjaža Sluge. Osim toga, Nikola Kumiša predvodio je svoj tim Parajedriličarski klub Zagreb do osvajanja prvog mjesta i zlatne medalje u timskoj kategoriji.

Natjecanje Nubigena Open, koje okuplja najbolje pilote iz regije, predstavilo je visoku razinu paraglidinga u regiji te postavilo visoke standarde za sva buduća natjecanja. Svi natjecatelji su pokazali iznimnu vještinu i sportski duh, što obećava uzbudljivu sezonu paraglidinga u Hrvatskoj.

Po riječima Nikole Kumiše ovo je bio odličan uvod u novu sezonu, kao i za osobite važne pripreme za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Albaniji u listopadu ove godine.

Skip to content