PD Bistra – krasno se proveli u Krasnom

Kratki dani i prevrtljivo jesensko vrijeme uvjetovali su izbor naše sljedeće destinacije za izlet početkom studenog. Tako smo najprije posjetili Kuću Velebita u Krasnom, a zatim se popeli na Korenski vrh iznad Kutereva.
Kuća Velebita jedan je od prvih multimedijalnih centara u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, ali još uvijek je aktualna i edukativna, a uz stručnog vodiča još je i bolje. Obilazak je trajao oko sat vremena, nakon kojeg smo zaključili kako trebamo doći opet i odvojiti više vremena za bolje upoznavanje s postavom mulitimedijalnog centra.
Nakon toga prebacili smo se do mjesta Dulibe, pokraj Kutereva, odakle je krenula naša tura. Uspon do Korenskog vrha trajao je oko sati i pol, na mjestima je bilo prilično strmo, mokra podloga samo nam je otežavala uspon, a ni silazak nije bio ništa lakši. Prije samog vrha počela nam je i kišica praćena vjetrom pa se nismo dugo zadržavali, obzirom da zbog niskih oblaka niti pogled nije bio najbolji. Uz jednu stanku za okrjepu kad smo došli u zavjetrinu, spustili smo se istim putem do početne točke.
Jedan lakši izlet praćen edukativnim programom idealan je za kratke kasno jesenske dane, još samo da nam je vrijeme bilo malo više naklonjeno. Međutim, opet su baterije napunjene za sve što nas očekuje u novom radnom tjednu.
(materijali: Tomislav Novosel)

Skip to content