PD Bistra – sudjelovali u čišćenju Medvednice

Povodom Svjetskog dana šuma (21.03.) i Svjetskog dana voda (22.03.) Javna ustanova Park prirode Medvednica već tradicionalno organizira velike proljetne akcije čišćenja otpada. Ove godine čistilo se u subotu 16. ožujka na lokacijama u istočnom dijelu parka, na njegovoj zagrebačkoj strani, te sa zagorske strane uz županijsku cestu od Pile prema Horvatovim stubama.

U ovoj hvalevrijednoj akciji ove godine sudjelovali su i članovi našeg društva. Vozeći se cestom od Pile prema Sljemenu ne stječe se dojam da ima smeća, međutim istina je potpuno drugačija. Čim se prijeđe zaštitna ograda vidi se tužna istina da još uvijek ima onih kojima je sasvim normalno otvoriti prozor automobila i baciti sve ono što im je u tom trenutku višak. Još je gore kad se krene spuštati prema potoku Rakova noga, koji cesta prati jednim dijelom. Tamo se vidi da ima onih koji dođu ovamo isključivo zato da bace svakakvo smeće, od automobilskih guma, kućanskih aparata, sanitarija, odjeće i obuće i svega ostalog čega se žele riješiti iz svojih kuća. Nažalost, sve to smo danas imali priliku vidjeti, a drago nam je da smo pomogli da barem dio maknemo odande gdje tomu nikako nije mjesto.

Na kraju, lovci iz Lovačkog društva Jazavac dočekali su u svom domu sve sudionike današnje akcije i počastili ih hranom, odličnim gulašom i pićem.

Pozdravljamo ovu i sve druge ovakve akcije i nadamo se da ćemo zajedno doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu, na zadovoljstvo svih posjetitelja Medvednice.

Danas nema slika planina i cvijeća, nego uznemirujućih slika smeća!

(materijali: Tomislav Novosel)

Skip to content