PD Bistra – Zima na Ivančici

Nakon izleta na Plitvice bistranski planinari doživjeli su zimsku idilu Hrvatskog zagorja, ovoga puta usponom na Ivančicu.

Nakon izleta na Plitvice bistranski planinari doživjeli su zimsku idilu Hrvatskog zagorja, ovoga puta usponom na Ivančicu. Planinarenjem Ivančicom, a potom i pogledom s nje na prekrasno zagorske pejzaže, naši planinari još jednom su se uvjerili u istinitost stihova – lepe ti je, lepe ti je Zagorje zelene!

Treće siječanjske nedjelje uputili smo se na omiljeno planinarsko odredište u Zagorju – na Ivanščicu. Ovoga puta odabrali smo uspon sa sjeverne strane. Autima smo otišli do Žganog vina, odakle smo krenuli putem preko Mrzljaka i Črnih mlaka do planinarskog doma Pasarićeva kuća.

Prekrasan zimski dan izmamio je mnoštvo planinara pa je na stazi bilo dosta „prometno“ u oba smjera. U planinarskom domu bila je gužva i bili smo prisiljeni zauzeti klupe i stolove vani. Zubato sunce ipak nije pretjerano grijalo pa se nismo predugo niti zadržali, već dovoljno da ispraznimo ruksake i ovjekovječimo naš boravak sa „samo“ pedesetak fotografija.

Zimske ture sve je teže organizirati, ako se ne ide u visoka gorja naših susjeda, pa smo iskoristili priliku i uživali u posebnom zimskom ugođaju na našoj Ivanščici.

(materijali: Tomislav Novosel)

Skip to content