Poštovani sugrađani,

Do održavanja Svjetskog skijaškog kupa “Snježna kraljica” na Sljemenu još nas dijeli samo nekoliko dana. Svjesni značaja ovog događaja za cijelu Hrvatsku i prije svega ponosni što se to događa upravo na području naše Općine, zahvaljujemo organizatoru i svima koji su, kao i mi sami, uložili ogromna sredstva u uređenje skijališta i izgradnju prateće komunalne infrastrukture za te potrebe.

Svi VIP gosti, strani državljani, televizijske ekipe i novinari i ove godine dolaze na Sljeme preko Bistre te je za njih kod Dvorca u Gornjoj Bistri uređeno parkiralište za prijem preko 1.500 automobila. Upravo zbog toga će na dane održavanja natjecanja, u subotu, 05. siječnja 2019. i u nedjelju, 06. siječnja 2019. godine, na glavnim prometnicama i svim prilaznim cestama biti uvedena posebna regulacija prometa. Računamo na Vaše razumijevanje i molimo Vas da u tom vremenu za svoje potrebe koristite alternativne pravce.

Za sav promet osim za stanare navedenih ulica u subotu, 05. siječnja i nedjelju, 06. siječnja će biti zatvorene slijedeće ulice: Sljemenska, Bolnička, Ribnička, Bajzećeva, Radićeva, Vinogradska, Sejurska, Strojarska, Tesarska i Gorska ulica.

Cesta od Kamenoloma Gornja Bistra do Sljemena biti će zatvorena za sav promet od 04. siječnja 2019. do 07. siječnja 2019. godine.

Za sve građane općine Bistra koji  imaju karte za „D – zonu“ organiziran je prijevoz iz VIP parkirališta u Gornjoj Bistri, do  kružnog toka ispod Krumpirišta na Sljemenu. Vrijeme polazaka i povratka naznačeni su na ulaznicama.

Svima nam je u interesu da dojam posjetitelja i slike Bistre koje će obići svijet budu što ljepše pa i ove godine računamo na Vaše razumijevanje i podršku. Uredimo svoja dvorišta i okoliš, izvjesimo hrvatske zastave te sportskim navijanjem pomognimo našim skijašicama i skijašima, a cijelom svijetu pokažimo bogatstvo, kulturu i ljepotu naše Bistre.

Ukratko budimo dobri i gostoljubivi domaćini.

Veliko Vam hvala.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Krešimir Gulić, v.r.

Skip to content