U razdoblju od 24. srpnja do 11. kolovoza Općinska knjižnica Bistra neće raditi zbog revizije knjižničnog fonda.

Revizija je zakonska obveza knjižnica koje su je dužne provoditi u propisanim rokovima. Predstavlja sustavni pregled knjižničnog fonda radi utvrđivanja njegova stvarnog stanja te usporedbe stvarnih jedinica s odgovarajućim zapisima u inventarnim knjigama i katalozima. Složenost i obujam poslova koje podrazumijeva zahtijevaju zatvaranje knjižnice za potrebe korisnika.

Revizijom se utvrđuje nedostaje li neka građa (knjige, filmovi, DVD-i…), je li neka građa oštećena (i zbog toga neupotrebljiva) te je li sva građa inventarizirana na odgovarajući način. Revizija omogućuje neposredan uvid u fond knjižnice i sustavno sagledavanje njegova stvarnog stanja poslije kojeg knjižnica funkcionira bolje i svrsishodnije.

Za vrijeme provođenja revizije neće se moći posuđivati knjige, kao ni produživati rok posudbe.
Do 24. srpnja normalno se mogu posuđivati knjige koje se mogu zadržati tijekom revizije, a rok za povratak će se automatski produžiti na dva mjeseca.
Molimo korisnike čiji rok za povrat knjiga istječe do 24. srpnja, da posuđene knjige vrate ili produže posudbu osobno, putem telefona (01/3391 702) ili elektroničke pošte(knjiznica@bistra.hr).

Knjižnica počinje s radom u ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

 

Hvala na razumijevanju!