Skijaški klub Bistra – održali Otvoreno prvenstvo Bistre

Ove subote bistranski skijaši bili su suorganizatori Otvorenog prvenstva Bistre, utrke koja se ujedno bodovala i za Otvoreno prvenstvo Hrvatske, a uz Bistrane utrku su organizirali i Hrvatska udruga ljubitelja skijanja iz Zagreba i Ski klub Stars iz Sv. Križa Začretje.

Bila je to utrka za Tombu, dragog klupskog kolegu i prijatelja koji je, nažalost, prerano skončao svoj život i napustio bistranske skijaše, u čiju čast će se ova utrka ubuduće zvati Memorijal Tomislava Pavalića – Tombe.

Sama utrka uspjela se održati unatoč teškim vremenskim uvjetima i nestašici snijega, a zahvaljujući vrijednim dobrovoljcima Kluba koji su zajedno s djelatnicima Skijališta Sljeme ipak uspjeli pripremiti stazu za utrku. Tako je staza izdržala dvije veleslalomske utrke, čiji su postavljači staza bili Antonio Magnabosco i Dragutin Pavalić, tajnik i dopredsjednik bistranskih skijaša. Skijaši Bistre ostvarili su dobre rezultate, Boris Batina u veteranskoj kategoriji osvojio je treće mjesto, isto je uspjelo i Lovri Borovcu u kategoriji seniora, dok su u juniorskoj kategoriji Juraj i Toma Eršek osvojili prvo i drugo mjesto.

Kao što i priliči ovakvim utrkama, nakon sportskog dijela događanja uslijedilo je druženje kod klupske kućice na Krumpirištu, uz odličnu okrjepu hranom i pićem.

Skip to content