Stepinčeva oaza mira i roditelji male Sare donirali kombi bolnici

Specijalna bolnica Gornja Bistra ovoga je tjedna dobila novu vrijednu donaciju, kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom u vrijednosti 67 700 EUR.
Navedena sredstva prikupljena su početkom godine kroz humanitarnu akciju Srcem uz Saru. Kako je, nažalost, mala Sara preminula roditelji Brkičić odlučili su da sredstva idu nekome kome će poslužiti u svakodnevnom radu pa su se, poznavajući rad bolnice Bistra, odlučili da doniraju upravo Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, koja trenutno brine za 95-ero teško oboljele djece.
Primopredaju kombija nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je uputio riječi zahvale Sarinim roditeljima i Udruzi, kao i zdravstvenim djelatnicima i volonoterima, koji svakodnevno brinu o svojim malim pacijentima.
O značaju ove velike donacije za bolnicu govorio je ravnatelj Renato Mittermayer, koji je naglasio kako će kombi biti svakodnevno u upotebi, ponajviše za odlaske na preglede u druge zdravstvene ustanove, a bit će im od velike koristi i za prijevoz djece na ljetovanje.

Skip to content