Svjetski dan rendžera obilježen u Rakitju

Zajedničkom organizacijom Javne ustanove Maksimir i Udruge Hrvatski rendžer jučer je na jezeru Rakitje obilježen Svjetski dan rendžera, kojem su nazočili rendžeri iz Žumberka i Medvednice te županijskih ustanova za zaštitu prirode Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.
Svjetski dan rendžera obilježava se 31. srpnja, u namjeri stavljanja većeg značaja na pojačanu brigu o zaštiti prirode, gdje posebno mjesto pripada upravo rendžerima, kod nas službenog naziva čuvarima prirode, koji vode brigu o hrvatski zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.
Iako Bistra i Medvednica već dugo žive u suglasju, kako radi samog Parka prirode Medvednica tako i radi postojanja razumijevanja potrebe o svekolikoj zaštiti prirode, nije na odmet navesti kako na prostoru parka unutar općinskih granica postoje tri zaštićena područja.
Riječ je o tisi na Krumpirištu, zaštićenoj u kategoriji spomenika prirode, posebnom rezervatu šumske vegetacije Markovčak-Bistra i parku Dvorca Oršić u Gornjoj Bistri.

Na slikama – detalji s obilježavanja Svjetskog dana rendžera

Skip to content