Taekwondo – Jan Flegar nastavio nisku odličnih rezultata i postao juniorskim hrvatskim reprezentativcem

Bistranski taekwondo borac Jan Flegar, koji nastupa za zagrebački Jastreb, i ove je godine nastavio s odličnim nastupima te najavio novu uspješnu sezonu ispunjenu brojnim odličjima.
Od više nastupa izdvajamo nastup na seniorskom Prvenstvu Zagreba u konkurenciji do 58 kg, na kojem osvaja odlično drugo mjesto, uz napomenu kako je Flegar još uvijek junior s tek navršenih 17 godina.
U ožujku Flegar kao junior nastupa na turniru DIV Knin Krka Openu, u kategoriji do 58 kg, na kojem osvaja prvo mjesto i bodove za ulazak u juniorsku reprezentaciju Hrvatske.
Samo mjesec dana kasnije, na travanjskom turniru Plemeniti turnir Zaprešića Flegar ponavlja odlične borbe i ponovno osvaja zlatnu medalju te nove bodove kojima postaje juniorskim reprezentativcem. Zahvaljujući postignutim rezultatima u travnju dobiva i poziv izbornika seniorske reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Bakuu, u Azerbajdžanu, a koje će se održati krajem ovog mjeseca i početkom lipnja.
Početkom svibnja Jan je u kategoriji juniora nastupio na turniru Taekwondo European Multi Games u Sarajevu, gdje ponovno pobjeđuje svoje protivnike i osvaja novu zlatnu medalju te direktne kvalifikacije na juniorsko Europsko prvenstvo i seniorsko Europsko prvenstvo U 21.

Na slikama – detalji sa Sarajevskog turnira

Skip to content