U Bistri otvoren FITNESS na otvorenom

U prostorijama Općine Bistra u ponedjeljak je održano svečano otvorenje projekta Izgradnja i opremanje FITNESS-a na otvorenom – Bistra, koji je izgrađen na dvorišnom prostoru Društvenog doma u Gornjoj Bistri. Samo otvaranje trebalo se obaviti na samoj lokaciji, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta premješteno u zatvoreni prostor.
Projekt uređenja fitnesa na otvorenom pokrenula je Općina Bistra, a samo vježbalište je uređeno na prostoru veličine 155 m² na kojima je postavljeno 10 sprava za vježbanje, koje su odabrane na način da omogućavaju vježbanje cijelog tijela. Postojeće sprave za streetworkout su obnovljene te je postavljena i antistres gumena podloga, dok je samo vježbalište otvorenog tipa, s korištenjem na vlastitu odgovornost, a ujedno je i prilagođeno osobama s posebnim potrebama.
Vrijednost ovog projekta ukupno iznosi više od 200 tisuća kuna, od kojih je 150 tisuća sufinancirano od strane Ministarstva turizma i sporta.
Zadovoljstvo realizacijom ovog projekta naglasio je načelnik Danijel Drviš, budući će ovo vježbalište, uz sadašnje postojanje brojnih sportskih udruga, biti novim velikim podstrekom mladima za zdravim životom i za bavljenje sportom.

Skip to content