Udruga vinogradara – Miroslav Biškupec novi predsjednik

Bistranski vinogradari ovoga su petka u Vinskom podrumu održali svoju Izbornu redovnu godišnju skupštinu, koja je protekla u znaku usvajanja jednoglasnih odluka.
Nakon osam godina, odnosno dva mandata, dosadašnjeg predsjednika Danijela Špoljara zamijenio je Miroslav Biškupec, koji je članstvu, uz zahvalu na ukazanom povjerenju, obećao nastavak rada na unaprjeđivanju vinogradarstva i vinarstva u Bistri, posebice na planu intenziviranja edukativnih aktivnosti te na omasovljenju članstva.
Na Skupštini je sudjelovalo više gostiju; načelnik Danijel Drviš, predstavnici bistranskih i jablanovečkih lovaca, bistranskih motorista i KUD-ovaca te župnik Marko Baršić, kojima su domaćini dodijelili zahvalnice za dosadašnju dobru suradnju.
Načelnik Danijel Drviš, zahvaljujući se na zahvalnici, naglasio je svoje uvjerenje o nastavku dobre suradnje Općine i Udruge, pozivajući ih na prijave na općinske i druge projekte kao moguće izvore raznih financijskih potpora potrebnih za daljnje podizanje kvalitete rada.
U završnom dijelu Skupštine upriličena je svečana dodjela odličja osvojenih na ovogodišnjem ocjenjivanju vina, na kojem su bistranski vinogradari ponovno potvrdili visoku kvalitetu.
Podijeljeno je 18 zlatnih medalja, 34 srebrne i 15 brončanih te 3 priznanja, dok je titula šampiona pripala Milanu Lackoviću za njegovu graševinu.

Skip to content