17. DANI BISTRE i 5. BISTRANSKA ČUŠPAJZIJADA

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 17. DANE BISTRE

Manifestacija DANI BISTRE obilježava se već 17 godina. Prošle 2022. manifestacija je okupila rekordan broj posjetitelja i prometnula se u predvodnicu kulturno zabavnih događanja na Općini Bistra za sve uzraste.

U sklopu DANA BISTRE, održava se niz kulturnih, zabavnih, eno-gastronomskih i sportskih događanja koja su zbog svog kontinuiteta i izvrsnosti postali prepoznatljivi, ne samo izvan granica Općine Bistra, već i izvan naše domovine.

Ovogodišnja manifestacija Dana Bistre održat će se u starom kamenolomu u Gornjoj Bistri u podnožju i na prostoru Parka prirode Medvednica, bistranskog krajobraznog identiteta i Sljemenskog tornja.

Petak (8. rujna 2023.) s početkom u 20 sati planirano je otvorenje Dana Bistre organizacijom kazališta na otvorenom kazališnom predstavom ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI u izvedbi ADAM SCENE (Adam Končić). Besplatne ulaznice moguće je preuzeti u tajništvu Općine Bistra.

Subota (9. rujna 2023.) će se održati centralno događanje manifestacije – Bistranska ČUŠPAJZIJADA – najveća gastronomsko-zabavna i društvena manifestacija u Bistri. Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspješnog izdanja ove godine obilježava svoje malo jubilarno peto izdanje  i promovira se u domaćeg ambasadora kvalitetne zabave i još bolje domaće hrane. Minimalno 20 prijavljenih ekipa će u svojim kotlićima pripremati čušpajze inspirirane našim zagorskim bistranskim zavičajem i lokalnom kuhinjom. Uz bogat gastro program budno praćen i ocjenjivan pod palicom chefa Tomislava Špičeka, poznate voditeljice Karmele Vukov-Colić, gospođe Željke Klemenčić i Stjepana Lešnjaka našeg bistranskog kuhara, sve posjetitelje očekuje bogata ponuda proizvoda lokalnog porijekla naših domaćih OPG-ova, rukotvorine naših obrtnika i Udruga, kokteli, žličnjaki, animacije za najmlađe i još mnogo toga. Prije nego će se kušati čušpajzi možete se sudjelovati u 7. BistRANki utrci na 5 km ulicama Bistre. A za upoznavanje s vatrogasnom opremom i ulogom vatrogasaca u lokalnoj zajednici pobrinut će se DVD Bistra kroz 2. Otvorene dane DVD-a Bistra.  U večernjim satima održat će se cjelovečernji glazbeni program i zajednički koncert Učiteljica i Tarapana banda.

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U ČUŠPAJZIJADI ĆE BITI MOGUĆE OD 21. 8. DO 3.9. ili do popunjenja mjesta.

Nedjelja (10. rujna 2023.) nedjeljno popodne rezervirano je za najmlađe kroz kreativne radionice rukotvorina, igre bez granica, predstavljanje klubova i Udruga, sudjelovanje DVD-a Bistra…

Vikend program i Dane Bistre zatvoriti ćemo koncertom i tamburaško-vokalnim spektaklom ”Tiček nam popeva” u nedjelju navečer s početkom u 18:30 uz sudjelovanje tri tamburaška orkestra i 4 vokalni instrumentalna sastava. Na koncertu će sudjelovati preko 130 izvođača, voditelj programa je gospodin Adam Končić, a umjetnički voditelj gospodin Danijel Rožanković.

Ulaz za posjetitelje na sva događanja u sklopu DANA BISTRE je besplatan.


Kronološki slijed događanja manifestacije 17. DANI BISTRE:

PETAK, 8. rujna 2023. (kamenolom u  Gornjoj Bistri)
20:00   otvorenje Dana Bistre i kazališna predstava  ”Šund naš svagdašnji” – Adam scena

SUBOTA, 9. rujna 2023. (kamenolom u Gornjoj Bistri)
13:00  BistRANka – utrka na 5 km ulicama Bistre
14:00   okupljanje prijavljenih ekipa za čušpajzijadu
15:00   BISTRANSKA ČUŠPAJZIJADA početak kuhanja čušpajza
15:30 CVRČAK I MRAVICA – crtani film za djecu ( u šatoru)
16:00   zabavni program uz tamburaše i kuharske igre
17:00   početak ocjenjivanja
18:00   završetak kuhanja
19:30   proglašenje pobjednika
20:30   koncert Učiteljice, Frano Pehar i Tarapana band

NEDJELJA, 10. rujna 2023. (kamenolom u Gornjoj Bistri)
14:00   HAI (Hrvatske autohtone igračke) kreativna radionica za djecu, za sudjelovanje obavezna
PRIJAVA u knjižnici Bistra
15:00 Sajam mogućnosti Općine Bistra – predstavljanje udruga, klubova i svih izvanškolskih aktivnosti
na području općine Bistre okolice
15:00 Tradicijske igre za djecu bez granica organizira DV Kapljica
18:30  koncert ”Tiček nam popeva” tamburaško – vokalni spektakl

voditelj: Adam Končić
umjetnički voditelj: Danijel Rožanković
sudjeluju: Muški vokalni ansambl ”Špansko”, Ženski vokalni grupa ”Kajda”, Udruga za promicanje narodne kulture ”Kirijales”, Muški pjevački zbor ”Bistrani”, Tamburaški zbor ”Gaj Zaprešić”, KUD sv. Križ Začretje, KUD Bistra

Ostali događaji

Skip to content